Kyyhkysestä sikaan


Ei mennyt Saarenmaan matka ihan niinkuin Strömssöössä. Kyyhkysiä oli aikomukseni metsästää mutta aikas äkkiä kävi selväksi että eihän siitä taida oikeen mitään tulla. Oli pellot vielä puimatta ja kyyhkyjäkin näkyi vain harvakseltaan lentelemässä siis eikun sikuja jahtaamaan, kaurishan on tuolla rauhoitettu tämän vuoden. Ja sen ne peijoonit taisivat tietää. Ensimmäiseksi kun pääsin majoituksen näin "akkunan alla" kun kaurispukki jatkoi sukua jälkikasvun ruokaillessa vieressä.

Ensimmäiseen passiin mennessä näin saman pukin parin eri daamin kanssa samaisella pellolla ja passissakin näin pari natua ilman vasoja ja pari joilla oli vasat, toisella kaksoset. Siinä se ensimmäinen ehtoo sitten menikin noita kauriita seuratessa. Sikuista ei havaintoja mutta sitten oikeassa silmäkulmassa havaitsin jottakin: Repolainenhan se siinä viidentoista metrin päässä. Tähtäinkiikari oli jo minimi suurennoksella 6x mutta silti olisin kaivannnut vielä laajempaa näkymää. Avotornissa ketun valvovien silmien alla ja tarkkojen korvien takia piti toimia erittäin rauhallisesti ja nopeasti. Riistanhoitotyötä tuli siis tehtyä ja toivottavasti ne pienet kauriin vasat voivat kasvaa nyt vähän rauhallisemmassa ympäristössä.


Seuraavan päivän iltapassissa en kerennyt oleen kuin vartti tunnin niin alkoi röhkintää kuulumaan ja eikun tähtäilemään mutta juuri silloin tietysti joku auto hurautti läheisellä tiellä ja sikut painelivat takaisin metikköön piiloon. Noh, ei siin kiroilut auta, joten takaisin odottelevalle kannalle. Ja kyllähän se odotteleminen kannatti. Parin tunnin päästä, hirvi lehmän ja vasan jälkeen, siku lauma tulikin näkyviin. Aivan hervoton emakko ja pari ylivuotista sekä mukavan kokoisia porsaita. Ajatus tulevan vkl:n grillailusta selkeytti ajatusta mitä noista yrittäisin saada eräksi ja karju porsaanhan sieltä sain.


Rein mieli puuhassaan :-D Porsaan ruho painoi 8,4kg.

Viimeisenä ehtoona en kerennyt edes passiin asti kun jo näin kolme pientä porsasta. Olivat niin pieniä että en edes harkinnut niitä eräksi saada mutta silti kokeilin että kuinka lähelle niitä pääsisin. 10m päähän pääsin ja eivät siltikään huomanneet, joten päätin kiivetä torniin ja antaa possujen syödä rauhassa. Ja eikös taas tullut kaurispukki näkyviin, on niiden pakko tietää et niitä ei saa metästää :-D Puoli yhdentoista aikoihin näin tumman hahmon oikealla puolellani ja eikun katselukiikarit käteen ja varmistumaan että mahan alta löytyy tupsu. Huomasin että kyllähän se tupsu näkyi Swarovskin Z6i 1-6x24 EE tähtäimelläkin. Tällä kertaa eräksi sain ylivuotisen karjun.


Saatu saalis merkitään ja ilmoitetaan viranomaisille välittömästi.

Minä tulen silloin apuun kun sinä et ole saanut parasta mahdollista osumaa saaliiseen.

Näkymä kaurispukin reviiriltä majoitukseen. Ylemmät ikkunat olivat käytössäni.

Pittääkö sitä tavaraa aina ottaa niin paljon mukaan ku sopii :-(

Kommentit

  1. Kiitos mukava tarinasta. Hienon monipuolisia riistatilanteita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Tapio. Näinhän se mehtuussa menee että joskus noita tilanteita on enempi ja joskus pitkiäkin jaksoja ilman isonpia tapahtumia.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit